آشنایی با انواع دستگاه حضور و غیاب و نحوه عملکرد آن
امروز قصد داریم در مورد آشنایی با انواع دستگاه حضور و غیاب و نحوه عملکرد آن را برایتان توضیح دهیم.
احراز هویت فرد با استفاده از دستگاه حضور و غیاب :
یکی از راههای تشخیص فرد به وسیله دستگاه حضور و غیاب – کنترل تردد ، تشخیص بر مبنای چهره می باشد.در این روش تشخیص به وسیله اثرانگشت نیز به عنوان یکی دیگر از راههای شناسایی می توان نام برد.تشخیص به صورت بیومتریک بر مبنای اندازه گیری دارای روشهای مختلفی می باشد که این روشها عبارتند ازشناسایی از طریق تشخیص چهره، عنبیه ،اثرانگشت می باشد که از آن در اکثر دستگاههای حضور و غیاب -کنترل تردد مورد استفاده قرار میگیرد.کلا شناسایی بر اساس روش های بایومتریک نسبت به کارت هوشمند ، کارت بدون تماس ،بارکد ، کارت مغناطیسی، کد عبور دارای امنیت بالاتری هستند به چند دلیل:
- امکان کپی و جعل غیر ممکن هست.
- دردسترس بودن. ( گم نشدن )
- امکان لو رفتن مانند کد یا رمز در آن وجود ندارد.
- خرابی در آن وجود ندارد.
کدام روش شناسایی در دستگاه حضور و غیاب ، کنترل تردد و کنترل دسترسی مناسب تر است؟
برای پیدا کردن جواب این سئوال باید نوع صنف و شغلی که از دستگاه حضور و غیاب استفاده میکند بررسی گردد.در شرکتها و اداراتی که از دستگاه حضور و غیاب – کنترل تردد به صورت اثرانگشتی استفاده می نمایند.تعدادی از پرسنلهستند که به علت مشکل داشتن در اثر انگشت ، ثبت تردد برایشان امکان پذیر نیست.
در مجموعه هایی که به صورت کارگاهی فعالیت دارند و از انواع دستگاه حضور و غیاب به صورت اثرانگشتی استفاده می کنند .کارگران به علت انجام کارهای سخت و استفاده از ابزار آلات خشن و زبر، اثرانگشت خود را از دست می دهند و یا در فصل زمستان به علت سردی هوا و به مراتب خشک شدن انگشتان در هنگام ثبت تردد در دستگاه حضور و غیاب با مشکل مواجه می گردند.یکی دیگر از عواملی که خیلی در سازمانها و شرکتها شایع بوده صحیح قرار ندادن اثرانگشت بر روی سنسور دستگاه حضور و غیاب میباشد.پیشنهاد ما برای مجموعه هایی که به صورت صنعتی فعالیت دارند دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره می باشد.
نکات قابل توجه برای نصب انواع دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره :
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره اگر به صورت صحیح نصب و راه اندازی نگردد ،دستگاه حضور و غیاب در شناسایی چهره دچار مشکل می شود.دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره باید در ارتفاع مناسب ، طوری نصب گردد که افراد کوتاه قد و بلند قد برای ثبت ورود و خروج دچار مشکل نشوند.ارتفاع مناسب برای نصب این نوع دستگاه حضور و غیاب۱ متر و ۲۰ سانتیمتر از کف زمین می باشد.
کلا دستگاههای تشخیص چهره باید در محیط های بسته مانند اتاق – کانکس با نور یک لامپ روشن می گردد نصب شود .هرگز این مدل دستگاهها را نباید در محیط باز و یا در محیطی که نور مستقیم آفتاب به آن می تابد نصب و راه اندازی کرد.در صورتی که این موارد بالا به صورت صحیح انجام گردد به جرات می توان گفت که دستگاه تشخیص چهره یکی از بهترین الگوریتم شناسایی در سیستم حضور و غیاب کنترل تردد در کارگهای صنعتی نام برد.شما میتوانید مقاله مربوط به عملکرد دستگاه حضور و غیاب را مطالعه نمائید.
نمونه دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد تشخیص چهره :
مزایا و معایب دستگاه حضور و غیاب کارتی:
یکی از مواردی که در دستگاه حضور و غیاب پیش می آید بالا بودن سرعت شناسایی کارت در سازمانهایی که تعداد پرسنلآنها بسیار زیاد بوده و کاربر به وسیله کارت به دستگاه حضور و غیاب این اطلاعات را وارد می کند. به طور مثال در کارگاه و یا سازمانی که ساعت کاری آنها از ۷ صبح آغاز می گردد در مدت زمان کمی باید دستگاه حضور و غیابتردد این تعداد پرسنل را ثبت نماید.در دستگاههای حضور و غیاب بارکدی سرعت شناسایی نسبت به کارت های بدون تماس کمتر می باشد.
از لحاظ امنیت کلا گزینه کارت برای هیچ صنف کاری پیشنهاد نمی گردد و این به آن دلیل است که در سیستم حضور و غیاب کارتیامکان اینکه فرد کارت خود را به دیگری جهت ثبت ورود و خروج ارائه دهد بسیار بالا بوده و همیشه جهت امنیت این کار باید کنترلبه صورت انسانی صورت گیرد. با این حال هم باید عکس و اطلاعات فرد بر روی کارت چاپ شود تا نگهبان بتواند کنترل نهایی را انجام دهد.
نمونه دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد کارتی :
مزایا و معایب دستگاه حضور و غیاب اثرانگشتی :
دستگاههای حضور و غیاب به صورت اثر انگشت هم از تکنولوژی بالایی برخوردار بوده و هم از امنیت بسیار زیاد و آن به این دلیل است که امکان جعل و تقلب در آن بسیار کم بوده و مختص به همان فرد می باشد. در دستگاه حضور و غیاب به صورت اثرانگشت و کارت در صورتی که فرد مورد نظر از کارت استفاده نکند میتواند از قسمت کد با وارد کردن رمز خود به راحتی ورود را در سیستم ثبت نماید.(ولی جهت امنیت بیشتر این مورد پیشنهاد نمی گردد).
نمونه دستگاه حضور و غیاب و کنترل تردد اثر انگشتی :
دستگاه حضور و غیاب فقط اثرانگشتی :
در این نوع دستگاهها زمان شناسایی اثرانگشت زیاد بوده و به این دلیل است که زمانی که فرد اثرانگشت خود را بر روی سنسور می گذارد دستگاه حضور و غیاب ابتدا تمام تمپلیت هایی که در حافظه خود ذخیره کرده است را مورد بررسی قرار داده و بعد شناسایی را انجام می دهد. به طور مثال در یک اداره که دارای ۳۰۰ پرسنل هستند و در دستگاه حضور و غیاب از هر فرد تعداد ۲ نمونه اثرانگشت ذخیره گردیده است وقتی یکی ار کارکنان جهت ثبت ورود و یا خروج اقدام می کند.
دستگاه حضور و غیاب باید تعداد ۶۰۰ نمونه اثرانگشت را چک نماید و با توجه به سیستم عامل دستگاه ومشخصات سخت افزاری آن برای هر دستگاه مدت زمانی طول می کشد که تائیدیه ثبت نمایش داده شود.(اشتباه نکنین طول کشیدن زمان تردد بین ۱ تا ۲ ثانیه هست)
پس ما توصیه میکنیم که از دستگاه حضور و غیابی استفاده کنین که قابلیت ترکیبی داشته باشه و از لحاظ Cpu قدرت بالاتری هم داشته باشد.
دستگاه حضور و غیاب کف دست:
در یکسری از محصولات از سخت افزارها از تکنولوژی کف دست استفاده شده .همان طور که می دانید کف دست نیز مانند اثر انگشت دارای شیارهایی بوده که در هر فرد این شیارها متفاوت است و افراد را از هم متمایز می کند.در تکنولوژی کف دست دستگاه از طریق دوربین مورد نظر کف دست را اسکن نموده و بر روی آن شیارها کد های 0 و 1 در نظر میگیرد این کدها در هر کف دست متفاوت است و فقط مختص به یک فرد می باشد.این تکنولوژی در مواردی که اثر انگشت پرسنل دارای مشکل بوده و امکان ثبت اثر انگشت نداشته بسیار کارآمد می باشد. مانند
دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی و کف دست ۳۸۳۰۴ کلیک نمائید
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام مطالب بسیار عالی بود