دستگاه حضور غیاب و تخلیه اطلاعات
در این پست قصد داریم در خصوص دستگاه حضور غیاب و تخلیه اطلاعات آن مواردی را خدمت شما اعلام کنیم
آنچه در این صفحه میخوانید
۰۰۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱X07590308 99A1,0001
اعداد بالا چه اطلاعاتی را نشان می دهند؟
این کدها نشان دهنده ترددها( ورود یا خروج)یک دستگاه حضور و غیاب است.
لاگ های ثبت شده در دستگاه حضور و غیاب، به صورتاطلاعات کد شده مانند اطلاعات بالا در حافظه دستگاه ثبت میشود.
این کدها به صورتی هستند که در حالت عادی کاری با آن نمیتوان انجام داد. برای اینکه این ترددها قابلیت درک داشته باشند و بتوان به معنای درستی دست یافت حتما باید از یک نرم افزار حضور و غیاب خوب و بدن باگ استفاده نمود.
در نوشته های قبل در خصوص نوع و نحوه اتصال دستگاه حضور و غیاب به نرم افزار ورود و خروج صحبت کردیم.
مهمترین قسمت های ارتباطی بین نرم افزار و دستگاه حضور و غیاب عبارتند از : پورت شبکه یا Tcp/Ip ، پورت Usb ، پورت Com یا Rs232.
پورتها در دستگاه حضور و غیاب
انتقال اطلاعات بین کامپیوتر و دستگاه حضور و غیاب به چه روشی صورت میگیرد؟
آیا میتوان به حافظه دستگاه حضور و غیاب مانند کامپیوتر دسترسی داشت ؟ آیا می توان اطلاعات دستگاه را به وسیله کپی کردن انتقال داد ؟
در جواب باید گفت خیر.باکپی کردن نمی توان اطلاعات تردد را از دستگاه به کامپیوتر انتقال داد.
کلاً در سیستم عامل و زبان برنامه نویسی دستگاههای حضور و غیاب با کامپیوتر تفاوت دارد و گرفتن اطلاعات به وسیله کپی کردن به وسیله کاربران،امکان پذیر نبوده و این کار به وسیله کدهای ارتباطی بین دستگاه و نرم افزار امکانپذیر می باشد
دریافت اطلاعات از طریق USB دستگاه
به وسیله این قابلیت اطلاعات دیتاها شامل اطلاعات اثرانگشت و کابران و همینطور اطلاعات تردد بر روی حافظه فلش ذخیره می گردد.
در برخی از دستگاهها،قابلیتی وجود داشته که وقتی ماژول فلش به دستگاه متصل می گردد با توجه به تنظیمات کارخانه ایی که قبلا بر روی فریم ویر دستگاه انجام شده است اطلاعات تردد را بر روی آن ذخیره می کند.که این مورد به مراتب امنیت بالایی نداشته و این امکان وجود دارد که افرادی با زدن فلش های ویروسی و یا حتی قصد گرفتن اطلاعات تردد پرسنل را داشته باشند.در بعضی از دستگاههای کنترل تردد مدیر سیستم با زدن انگشت و یا چهره خود اجازه ورود به منوی دستگاه را داشته و با رفتن به قسمت گزینه مدیریت USB بر روی گزینه فراخوانی تردد ها دکمه تایید را زده و بعد اطلاعات بر روی فلش مورد نظر تخلیه می گردد ودر مرحله آخر این اطلاعات داخل فلش، به پورت Usb کامپیوتر متصل شده و توسط نرم افزار حضور و غیاب سامندهی شده و گزارش مورد نظر را ارائه می کنند.
ارتباط مستقیم دستگاه با کامپیوتر
در این روش انتقال تمامی اطلاعات مانند ترددها،اثرانگشت ، چهره و غیره … از طریق اتصال مستقیم دستگاه حضور و غیاب به کامپیوتر انجام میشود. این اتصالها از طریق Rs232 و شبکه صورت میگیرد.در حال حاضر پورت RS232پورت منسوخ شده ایی است که از لحاظ سرعت انتقال از شبکه پایینتر است.
به طور یقین در این روش پورتهای دو طرف باید از یک نوع باشد. یعنی اگر ازقسمت Com دستگاه استفاده میکنیم، در سمت کامپیوتر هم نیز باید از همین پورت استفاده شود. همچنین تنظیمات دو طرف (بخصوص در استفاده از پورت شبکه)، باید یکسان باشد.در حالت ارتباط مستقیم، خواندن اطلاعات تردد دستگاه حضور و غیاب، به وسیله نرم افزار و یا به وسیله یک سرویس ارتباطی انجام می شود. در این حالت، با خواندن ترددهای دستگاه،اطلاعات به صورت مستقیم به دیتابیس نرم افزار حضور و غیاب منتقل می شود.
انتقال دیتاها به دو صورت انجام می گیرد ۱- تخلیه آفلاین ۲- تخلیه آنلاین
در حالت آفلاین، اطلاعات ذخیره شده بر روی سخت افزار، در فاصله زمانی طولانی مدت به وسیله کاربر و همین طور نرم افزار حضور و غیاب و یا سرویس نرم افزاری خوانده میشود.
در حالت تخلیه آنلاین، در فاصله زمانی کوتاه که فرد مورد نظر در جلوی دستگاه قرار بگیرد و تردد خود را با چهره یا اثرانگشت یا کارت ثبت کند،مسئول اداری می تواند با زدن دکمه تخلیه اطلاعات دستگاه ، تردد ثبت شده در بانک اطلاعاتی نرم افزار انتقال یابد.در صورتی که اگر مجموعه ایی نخواهد که کسی ترددها را به صورت دستی تخلیه نماید می تواند با داشتن سرویس تخلیه اطلاعات و گذاشتن بر روی حالت اتوماتیک این تردد ها را در دیتابیس نرم افزار داشته باشد.
در زمانی که تردد در مجموعه بسیار بالا باشد و به اصطلاح ترافیک داشته باشیم وجود سرویس تخلیه اطلاعات بسیار الزامی می باشد. در صورتی که تنظیمات سرویس ، در حالت تخلیه آنلاین یا در لحظه باشد،در زمانهایی که ورود و خروج پرسنل زیاد باشد،دستگاه حضور و غیاب ثبت ترددها را به راحتی انجام داده چون سرویس تخلیه اطلاعات خودش در بازه زمانی که از قبل به آن تعریف کرده ایم دستگاه را تخلیه می نماید.بنابراین نتیجه می گیریم که تخلیه اطلاعات در بستر شبکه سرعت عمل در کار را بالاتر برده و مسئول اداری زمان کمتری صرف چیدمان تردد ها می نماید. در اینجا به چند نکته باید توجه داشت
- اول: هر دستگاه حضور و غیاب حافظه و محدودیتی برای ثبت اطلاعات تردد دارد.
- دوم: در هر رد و بدل شدن اطلاعات بین دستگاه و نرم افزار، آخرین ترددها که خوانده نشدهاند، تخلیه می گردد
- سوم:ترددهایی که توسط نرم افزار تخلیه می گردد در حافظه دستگاه باقی مانده تا در مواقع ضروری امکان تخلیه امکان پذیر باشد.
- چهارم:در صورتی که لاگ های تردد در یک دستگاه پر شود ثبت اطلاعات تردد متوقف نشده و اطلاعات بر روی ترددهای قدیمی ثبت می گردد